Brandsäkerhet

Brandsäkerhet

Trapphus

Trapphusen är utrustade med seriekopplade brandvarnare - låter en så låter alla. Pulversläckare och brandfilt finns på bottenvåningen samt översta våningen.

Gå aldrig ut i ett rökfyllt trapphus! Stanna i lägenheten, håll dörren stängd och ring 112. Räddningstjänsten hjälper dig ut om det behövs.

 


Till din lägenhet - kom ihåg:


Brandvarnare

En brand växer fort, och därför är det viktigt att ha en fungerande brandvarnare. Den larmar snabbt så att du hinner släcka eller ta dig ut. Standardmärkningen SS-EN 14604 rekommenderas. Denna är accepterad av både branschen och myndigheterna. Ska placeras i taket, minst 50 cm från väggen.En brandvarnare behöver skötas. Dammsug och torka av den på utsidan.Kontrollera funktion minst 1 ggr/mån genom att trycka på testknappen. Byt batteri 1 ggr/år.


 

Pulversläckare

En brand växer fort. I början när den är liten kan du försöka släcka den själv.Som släckredskap i lägenhet rekommenderas en 6-kilos pulversläckare. Standardmärkningen SS-EN 3-7 tillsammans med effektivitetsklass 43A 233 BC rekommenderas.


 

Brandfilt

Med en brandfilt kan du släcka mindre bränder, t ex. brand i kläder eller om en ljusstake vält omkull. Fungerar bra till att släcka bränder på plana ytor, samt bränder som uppstår på spisen i en kastrull eller stekpanna.


 

Bostadsrättstillägg till din hemförsäkring

Bostadsrättstillägg är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för fast inredning i bostadsrättslägenheten. Som bostadsrättshavare har du ett större ansvar för din bostad än om du bor i en hyresrätt, då du ansvarar för fast inredning som badrum, kök, väggar osv. gentemot föreningen (för ytterligare info, se stadgarna). Skador på den fasta inredningen kan bli mycket kostsamma att åtgärda. Med ett bostadsrättstillägg till din hemförsäkring är du som ägare av en lägenhet i en bostadsrättsförening skyddad vid eventuella skador.

 

BESÖKSADRESS

Kung Oskars väg 9A

222 40 Lund

ORGANISATIONSNUMMER

745000 - 1511

FAKTURERINGSADRESS

Brf Nyhem

ID 29201

Box 1071

831 29 Östersund