Medlemsavgift

Medlemsavgift


Varje månad betalar du en avgift till föreningen (motsvarande hyra i hyresrätt). Avgiften ska täcka föreningens kostnader för underhåll, drift, räntor och amorteringar.

I medlemsavgiften ingår kostnader för el, vatten, värme, kabel-tv och bredband 100 Mbit/s. I avgiften ingår även bostadsrättsförsäkring(för fullständiga villkor vg. se villkor B338 el motsvarande för bostadsrättsförsäkring på http://rbforsakring.se/ovriga/forsakringen/). Medlemsavgiften betalas i förskott månadsvis. Avier skickas ut av RBEkonomi på uppdrag av föreningen en gång i kvartalet. Varje utskick innehåller avier för de tre kommande månadsavgifterna. Vi uppmanar samtliga lägenhetsinnehavare att aktivera Kivra, en digital brevlåda dit er avi kan skickas. Genom detta slipper ni pappersutskick och får avierna tillgängliga via Kivras app.

Vid utebliven inbetalning skickas ingen påminnelse ut, utan ärendet går då istället direkt till inkasso. I sådana fall tas utöver dröjsmålsränta även en inkassoavgift ut jämte månadsavgiften.

Autogiro

Det finns möjlighet att betala föreningsavgiften via autogiro. Skriv då ut och fyll i medgivandeblanketten till höger. Uppgift om bank och kontonummer krävs samt underskrift av innehavaren till kontot. Observera att betalare bör vara den person som står som avimottagare på lägenheten. Det är den personen som får avispecifikationen vid föreningens avisering.


När Ni fyllt i blanketterna behåller Ni den ena som Ert underlag. Den andra skickas åter till RBEkonomi för registrering (se adress på blanketten).


Med autogiro överförs medlemsavgiften automatiskt från Ert konto till föreningen varje månad. Autogiro fungerar via de flesta banker och allt Ni behöver göra är att se till att det finns pengar på Ert konto på förfallodagen. På ert kontoutdrag kommer Ni sedan att se en bekräftelse på betalningen.


Ni kommer som vanligt att få avgiftsavier i Er brevlåda, men på betalningstalongen kommer det att stå makulerad. Observera att ni måste fortsätta att betala manuellt fram till dess att ni fått era första makulerade avier. Det är en bekräftelse på att autogirot är registrerat och klart för första dragningen.


OBS! Meddela alltid byte av bank eller bankkonto till RBEkonomi, så att hyran dras från rätt konto. Vill Ni av någon anledning avbryta den automatiska överföringen lämnar Ni besked till RBEkonomi senast 15 bankdagar före förfallodagen. De stoppar då överföringen.


Vid frågor är Ni välkommen att kontakta RBEkonomis kundsupport på

Tel: 010 - 175 71 00 (telefontid kl 9:00-12:00)

eller via e-post till kundtjanst@rbekonomi.se.


BESÖKSADRESS

Kung Oskars väg 9A

222 40 Lund

ORGANISATIONSNUMMER

745000 - 1511

FAKTURERINGSADRESS

Brf Nyhem

ID 29201

Box 1071

831 29 Östersund